• Què és l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent?
    L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent és un projecte formatiu que naix l’any 2000 amb l’objectiu d’oferir una formació integral tant per a aquells que desitgen acostar-se al món professional com per al músic amateur i reforzardel  així l’aprenentatge adquirit a les aules. L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, a través de les aportacions de Caixa Ontinyent, Ajuntament d’Ontinyent, La FUVA, les empreses patrocinadores i els abonaments anuals, atorga beques de formació per als seus membres, gràcies a les quals s’incentiva el progrés musical dels seus integrants amb classes magistrals i cursos impartits per directors i professors de prestigi nacional i internacional.

Actualment, l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent és l’única orquestra de les Comarques Centrals i és Orquestra resident del Teatre Echegaray d’Ontinyent, on ofereix una programació estable a través de la seua temporada d’abonaments, així com concerts en diferents poblacions al llarg de la Comunitat Valenciana. En la temporada del 2019 es crea un altre projecte formatiu d’orquestra de Cambra sota el nom d’Orquestra de Cambra Caixa Ontinyent, que oferirà en les poblacions de la comarca de la Vall d’Albaida diferents concerts de repertori del període barroc.

 

Orquestra Resident del Teatre Echegaray d’Ontinyent
Des del 2013, l’Orquestra és resident del Teatre Echegaray d’Ontinyent o ofrecie una programació estable de concerts al llarg de tota la temporada. Gràcies a això, la ciutadania ontinyentina i de la comarca pot gaudir d’una oferta cultural assequible i de qualitat que, en l’actual situació econòmica, és difícil d’assumir per part de l’administració pública.

Currículum Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent

Al llarg de la seua trajectòria, l’orquestra ha tingut el plaer de comptar amb solistes de la talla de Vasko Vassilev (concertino del Covent Garden de Londres), Juan Lago (pianista assidu a les grans sales europees i professor del Conservatori José Iturbi de València), Pablo Zinger (compositor i pianista de Astor Piazzolla), Luis González (trompetista i professor del Centre Superior de Música del País Basc Musikene), Javier Bonet (trompista de l’Orquestra Nacional d’Espanya), Mihail Spivak (concertino de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, Palau de les Arts), els solistes David Llácer i Mariano García (tuba i violoncel solistes de l’Orquestra de València), Jose Franch-Ballester (clarinetista del Lincoln Center de Nova York), David Apellániz (catedràtic de violoncel del Conservatori Superior d’Aragó), Carlos Graullera (ex-concertino de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent i concertino de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya JONDE), Noelia Balaguer (violoncel de la JONDE i solista de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent) i solistes de l’Orquestra del Palau de les Arts i de l’Orquestra de València com Roberto Turlo (oboé), Magdalena Martínez (flauta) o Enrique Palomares (violí), els trompetistes Luis González (prof. del Conservatori Superior del País Basc) i Rubén Simeón solista internacional, el guitarrista Rubén Parejo, el pianista Carlos Apellaniz, entre altres.

L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent també ha actuat amb cantants com les sopranos Francesca Calero (solista del Teatre Real de Madrid) o Paloma Friedhoff (guanyadora de les audicions del Metropolitan Opera de Nova York), els tenors Simó Campos (Cor de la Generalitat Valenciana) o Ricardo Bernal (amb una àmplia trajectòria en les millors sales del panorama internacional), el baix Elier Muñoz, la soprano María Maciá o la cantant finalista del programa La Veu, Neus Ferri.

 

A més, ha comptat amb directors convidats com Ricardo Casero (director col·laborador de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, Palau de les Arts i creador i director de la Màster Symphony Orchestra i de la Màster Chamber Players) o Salvador Brotons (director de la Banda Municipal de Barcelona i de la Vancouver Symphony Orchestra), Andrés Valero, José Rafael Pasqual Vilaplana, Miguel Romea o el reconegut director francés Xavier Gagnepain. Així mateix, l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent ha realitzat interessants col·laboracions amb entitats musicals com els cors Eduardo Torres d’Albaida i Discantus de Cocentaina interpretant importants obres com el Glòria de Vivaldi, el Magnificat de Pergolesi i el Rèquiem de Mozart. També ha col·laborat recentment amb Els Secrets en el Palau de la Música, dins de la gira 2014 d’aquest grup de pop rock espanyol i, en el 2015, amb la mítica banda Cèltiques Curts.

 

Des de l’inici, la formació ha comptat amb la direcció titular d’Alejandro Abad, David Fons, Ramón García, Jordi Francés-Sanjuán i, actualment, amb Saül Gómez.

 

Els nostres mecenes

L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent es manté amb les aportacions del patrocinador  que li dona nom, així com de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent. Gràcies als ingressos generats pels abonaments anuals i les col·laboracions privades d’empreses, concedeix beques de formació per als seus membres, que incentiven el progrés musical dels integrants amb classes magistrals i cursos impartits per professors de renom nacional i internacional en l’Acadèmia d’Alt Rendiment d’AD LIBITUM.

Donar suport a aquesta iniciativa no sols significa apostar, de manera lloable, per la formació dels nostres músics, sinó que també implica creure en un projecte cultural, que promou entre la nostra ciutadania un model de societat rica i artísticament sensible, que estimulant un oci de qualitat accessible per a tots els públics.

 

Conscients que cada aportació, per xicoteta que siga, suposa una gran contribució a aquest projecte, a continuació presentem una sèrie de propostes econòmiques que ens ajudaran a donar-li viabilitat a aquest projecte en benefici de la cultura de la societat ontinyentina i de la comarca:

 

Per què apostar per aquest projecte?

Des del punt de vista empresarial, el projecte cultural/formatiu de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent resulta interessant des de diferents perspectives:

1.- Responsabilitat Social Corporativa

  • Contribuir a la societat parteix dels beneficis obtinguts d’ella i  fer possible un projecte cultural que, a més, contribueix a la formació dels músics.

2.- Eina de Relacions Públiques

  • Amb els abonaments, l’empresa pot fidelizar als seus clients i permetre’ls gaudir dels concerts, la qual cosa suposa un punt de trobada amb un nodrit grup de l’empresariat amb el qual reforçar les relacions en un ambient distés

Espònsors

 

Què fer per a convertir-se en un abonat de l’Orquestra?

 

Si eres un particular, no et perdes l’oportunitat de formar part d’aquesta vibrant temporada musical. Compra el teu abonament per un preu de 50 € per temporada o 28 € si eres jove o estudiant i embarcar-te en un viatge sonor que captivarà els teus sentits i enriquirà la teua connexió amb la música clàssica. Uneix-te a l’experiència única de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent!

 

 

OSCO
TEMPORADA 2025

Esdeveniment Organitzat per AD LIBITUM amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent i La Fundació Caixa Ontinyent

2025 TOTS ELS DRETS RESERVATS

ETAPA DE ELEMENTAL

3-6 años

En AD LIBITUM tenemos muy presente que la música durante los primeros seis años de vida es esencial para el desarrollo integral de los niños. No importa si queremos que lleguen a ser grandes músicos o no, sino que lo que realmente importa es que desde el nacimiento hasta los seis años,estos experimentan un rápido crecimiento y aprendizaje, y es en ese momento en el que la música puede desempeñar un papel fundamental.

 

Sabemos que desde los primeros días de vida, los bebés son atraídos por los sonidos y ritmos que los rodean. La exposición temprana a la música puede estimular su desarrollo cerebral, mejorar las habilidades lingüísticas y sociales, así como fomentar la creatividad y la expresión emocional. Por ello, ofrecer formación musical desde prácticamente el momento del nacimiento, es algo que no faltará nunca en nuestro plan de estudios.

Además, si queremos que nuestros hijos e hijas, tengan una formación musical completa, la música en la primera infancia ofrece una forma divertida y accesible de aprendizaje, promoviendo el desarrollo integral de los niños y sentando las bases para un amor duradero por la música en el futuro.

 

En resumen, podemos afirmar que la música durante los primeros seis años de vida es una poderosa herramienta de desarrollo que estimula el crecimiento cognitivo, lingüístico, físico, social y emocional de los niños, brindándoles una base sólida para su aprendizaje y bienestar en general.

Conoce nuestro plan de estudios de o a 6 años:

3 años

INICIACIÓN SENSIBILIZACIÓN (Método I-MUSI) 

1 sesión de 45’ a la semana

 

INSTRUMENTO MÉTODO SUZUKI

(Violín, piano, violonchelo)  

  • 1 sesión de 30’ individual a la semana con la madre o padre
  • Formación de padres teórico práctica y foros educativos 
  • Clases de grupo
    Recitales

4 años

INICIACIÓN 1 (Método I-MUSI)
1 sesión de 60’ a la semana

INSTRUMENTO MÉTODO SUZUKI
(Violín, piano, violonchelo)

  • 1 sesión de 30’ individual a la semana con la madre o padre
  • Formación de padres teórico práctica y foros educativos
  • Clases de grupo
    Recitales

PERCUSIÓN “MENUTS”

  • 1 sesión de 30’ a la semana con la madre o padre
  • Formación de padres teórico práctica
  • Clases de grupo

5 años

INICIACIÓN 2 (Método I-MUSI)
1 sesión de 60’ a la semana

 

 

INSTRUMENTO MÉTODO SUZUKI
(Violín, piano, violonchelo y flauta)

 

  • 1 sesión de 30’ individual a la semana con la madre o padre
  • Formación de padres teórico práctica y foros educativos
  • Clases de grupo
  • Recitales

 

 

PERCUSIÓN “MENUTS”


1 sesión de 30’ a la semana con la madre o padre
Formación de padres teórico práctica
Clases de grupo

6 años

INICIACIÓN 3 (Método I-MUSI)
1 sesión de 60’ a la semana

 

INSTRUMENTO MÉTODO SUZUKI 

Violín, piano, violonchelo y flauta)

 

  • 1 sesión de 30’ individual a la semana con la madre o padre
  • Formación de padres teórico práctica y foros educativos
  • Clases de grupo
  • Recitales

 

CLARINET, SAXO, TROMBÓN, TROMPA, TROMPETA Y PERCUSIÓN “MENUTS”

 

  • 1 sesión de 30’ a la semana con la madre o padre.
  • Formación de padres teórico práctica.
  • Clases de grupo.

ETAPA DE INICIACIÓN

3-6 años

En AD LIBITUM tenemos muy presente que la música durante los primeros seis años de vida es esencial para el desarrollo integral de los niños. No importa si queremos que lleguen a ser grandes músicos o no, sino que lo que realmente importa es que desde el nacimiento hasta los seis años,estos experimentan un rápido crecimiento y aprendizaje, y es en ese momento en el que la música puede desempeñar un papel fundamental.

 

Sabemos que desde los primeros días de vida, los bebés son atraídos por los sonidos y ritmos que los rodean. La exposición temprana a la música puede estimular su desarrollo cerebral, mejorar las habilidades lingüísticas y sociales, así como fomentar la creatividad y la expresión emocional. Por ello, ofrecer formación musical desde prácticamente el momento del nacimiento, es algo que no faltará nunca en nuestro plan de estudios.

Además, si queremos que nuestros hijos e hijas, tengan una formación musical completa, la música en la primera infancia ofrece una forma divertida y accesible de aprendizaje, promoviendo el desarrollo integral de los niños y sentando las bases para un amor duradero por la música en el futuro.

 

En resumen, podemos afirmar que la música durante los primeros seis años de vida es una poderosa herramienta de desarrollo que estimula el crecimiento cognitivo, lingüístico, físico, social y emocional de los niños, brindándoles una base sólida para su aprendizaje y bienestar en general.

Conoce nuestro plan de estudios de o a 6 años:

3 años

INICIACIÓN SENSIBILIZACIÓN (Método I-MUSI) 

1 sesión de 45’ a la semana

 

INSTRUMENTO MÉTODO SUZUKI

(Violín, piano, violonchelo)  

  • 1 sesión de 30’ individual a la semana con la madre o padre
  • Formación de padres teórico práctica y foros educativos 
  • Clases de grupo
    Recitales

4 años

INICIACIÓN 1 (Método I-MUSI)
1 sesión de 60’ a la semana

INSTRUMENTO MÉTODO SUZUKI
(Violín, piano, violonchelo)

  • 1 sesión de 30’ individual a la semana con la madre o padre
  • Formación de padres teórico práctica y foros educativos
  • Clases de grupo
    Recitales

PERCUSIÓN “MENUTS”

  • 1 sesión de 30’ a la semana con la madre o padre
  • Formación de padres teórico práctica
  • Clases de grupo

5 años

INICIACIÓN 2 (Método I-MUSI)
1 sesión de 60’ a la semana

 

 

INSTRUMENTO MÉTODO SUZUKI
(Violín, piano, violonchelo y flauta)

 

  • 1 sesión de 30’ individual a la semana con la madre o padre
  • Formación de padres teórico práctica y foros educativos
  • Clases de grupo
  • Recitales

 

 

PERCUSIÓN “MENUTS”


1 sesión de 30’ a la semana con la madre o padre
Formación de padres teórico práctica
Clases de grupo

6 años

INICIACIÓN 3 (Método I-MUSI)
1 sesión de 60’ a la semana

 

INSTRUMENTO MÉTODO SUZUKI 

Violín, piano, violonchelo y flauta)

 

  • 1 sesión de 30’ individual a la semana con la madre o padre
  • Formación de padres teórico práctica y foros educativos
  • Clases de grupo
  • Recitales

 

CLARINET, SAXO, TROMBÓN, TROMPA, TROMPETA Y PERCUSIÓN “MENUTS”

 

  • 1 sesión de 30’ a la semana con la madre o padre.
  • Formación de padres teórico práctica.
  • Clases de grupo.