Inicio

AD LIBITUM

Noticias

L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent amplia a 5 els concerts en la nova temporada al Teatre Echegaray

 L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent amplia a 5 els concerts en la nova temporada al Teatre Echegaray

Jorge Rodríguez anima a la ciutadania de tota la comarca a gaudir d'un projecte que permet comptar amb solistes i directors de prestigi i alhora formar a joves promeses de la música simfònica

 

L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, resident al Teatre Echegaray gràcies a un acord entre l’Ajuntament i l'acadèmia AD Libitum, ampliarà enguany de 4 a 5 els seus concertes de temporada, on tornarà a comptar amb músics de reconegut prestigi nacional i internacional.

 

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, que acudia aquest dijous a la presentació de la nova temporada junt al regidor de Cultura, Àlex Borrell; el Gerent d'Ad Libitum, Lluis Muñoz; i el director titular de l'orquestra, Saül Gómez, destacava “la doble vessant d'aquest projecte, que per una banda permet comptar solistes i directors de prestigi i alhora formar a joves promeses de la música simfònica d’Ontinyent i la comarca. Un projecte que és fruït d'un gran esforç per part d'Ad Libitum i amb el que l'Ajuntament reitera la seua aposta per la cultura, enguany fent a més un increment en el recolzament econòmic perquè el programa puga créixer i atendre diferents gustos musicals. Animem a totes i tots a valorar i gaudir esta programació”, manifestava. El regidor de Cultura explicava que aquest augment de la dotació ha suposat passar de 6.000 a 10.000 euros, “que permeten fer accessible als nostres veïns i visitants una programació d’alt nivell".

 

Esta programació era detallada per Lluis Muñoz, qui exposava que "és digna de teatres importants d’Europa i va a ser molt especial, en un any on celebrem el 20 aniversari de l’orquestra", feia un repàs pels concerts que sempre tindran lloc dissabtes a les 19:30 hores al Teatre Echegaray en sessió única, repartits al llarg de l’any. Així, el 14 de març es comptarà amb el concert “Iberia a Ritme de Dansa", amb el director Sergio Alapont; el 30 de maig amb el concert simfònic de Pep Botifarra & Pau Chàfer; el 18 de juliol amb el concert "La Veu de la Trompeta” amb el trompetista Luis González i la soprano Francesca Calero; el 24 d'octube amb el concert "Beethoven: 250 anys" dirigit per Xavier Gagnepain i amb el violinista Jacobo Christensen; i el 19 de desembre amb “The World of Musicals” que repassa obres de grans musicals baix la direcció d’Enric Parreño. Muñoz destacava "la importància de la sinergia públic-privada, on la col·laboració entre l'alcalde i l’Ajuntament, Caixa Ontinyent, les empreses privades sensibles amb la cultura i els abonats i públic en general, fa que entre totes i tots estem duent endavant un projecte únic".

 

Un projecte que el director titular de l’orquestra, Saül Gòmez, destacava com “atípic i sorprenent, perquè no ens consta cap ciutat del tamany de la nostra que estiga potenciant i recolzant una iniciativa que permet comptar amb una temporada de concerts amb músics de primera fila i alhora enriquir als joves músics. Hi ha moltes orquestres però a la Comunitat Valenciana no hi ha cap com la nostra", assenyalava.

Les entrades i abonaments estaran a la venda a la seu d'Ad Libitum (Carrer Pius XII, 40) del 17 al 19 de febrer per als antics abonats i a partir del 24 de febrer per al públic general, amb un preu de 56 euros per a tota la temporada i 13 euros per a entrades soltes. També es compta amb un “Abonament Jove” per a tota la temporada per 30 euros per a menors de 18 anys o de 25 amb carnet d’estudiant; així com una “butaca jove" per a aquest mateix sector d'edat amb un preu de 7 euros per a cada concert.